A fost desemnat câștigătorul contractului pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate destinat construcției drumului de mare viteză Craiova- Drobeta Turnu Severin- Lugoj, anunță Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

Prin construcția acestui drum va fi redus considerabil timpul de călătorie între localitățile Craiova și Lugoj, și indiret, timpii de legătură între Timișoara și București. În plus, va fi asigurată o conexiune mai eficientă cu viitoarele drumuri expres Craiova – Pitești și Craiova- Târgu Jiu.

Drumul expres va trece prin 4 județe (sau chiar 5, daca traseul va uni și Hunedoara) : Dolj, Mehedinți, Caraș-Severin și Timiș. În prezent drumul între cele două localități, în lungime de 270 km este străbătut în peste 4 ore de mers, deși de multe ori se ajunge și la 6-7 ore, în funcție de diferitele lucrări și traficul existent. Drumul expres va scurta distanța dar și timpul de parcurs al drumului, un pasager plecat din Lugoj ajungând pe DX în Craiova în aproximativ două ore.

Asocierea Egis Romania SA – Search Corporation S.R.L.– Italrom Inginerie Internațională SRL – Geostud S.R.L. – ECO Geodrum S.R.L. – Egis International SAS a fost desemnată câștigătoarea acestui contract de peste 92,7 milioane de lei fără TVA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.