Poliţiştii din Deva, judeţul Hunedoara, au făcut 10 percheziţii în Timişoara (judeţul Timiş) şi în Strehaia (judeţul Mehedinţi) la persoane care se ocupau cu furtul de catalizatoare auto. În urma percheziţiilor, poliţiştii au găsit şi droguri şi un pistol. Trei bărbaţi au fost arestaţi pentru furt calificat, deţinere de droguri de risc fără drept şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Şase percheziţii au avut loc la Timişoara şi patru la Strehaia. Au fost emise 3 mandate de aducere.

”Activităţile investigative au avut ca fi rezultat depistarea şi reţinerea, pentru 24 de ore, a doi bărbaţi din municipiul Timişoara (în vârstă de 27 şi de 35 de ani) şi a unui tânăr de 29 de ani, din oraşul Strehaia. La locuinţele acestora au fost identificare şi ridicate pentru cercetări atât mijloace materiale de probă privind comiterea infracţiunilor de furt calificat, cât şi un plic ce conţinea o substanţă vegetală uscată de culoare verde-olive, susceptibilă a face parte din categoria substanţelor interzise şi o armă neletală supusă autorizării (pistol), pentru care cel care o deţinea nu avea documente legale”, transmite IPJ Hunedoara.

Cei trei ar fi sustras mai multe de catalizatoare de la autoturisme parcate la Deva, în perioada mai-octombrie 2022, creând un prejudiciu total de peste 10.000 lei.

”Totodată, în urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au stabilit că cei în cauză ar fi comis infracţiuni asemănătoare şi în alte localităţi din partea de sud-vest a României”, a mai precizat IPJ Hunedoara.

Cei trei bărbaţi au fost duşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Deva, urmând să fie prezentaţi magistraţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva, cu propunere de arestare preventivă. Cercetările vizează comiterea infracţiunii de furt calificat, dar au fost extinse şi aspectul comiterii infracţiunilor de deţinere de droguri de risc fără drept şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.