Fostul primar al orașului Baia de Aramă (județul Mehedinți), Rafael Dunărințu, a fost condamnat pentru a doua oară la închisoare, după ce Curtea de Apel Craiova a decis să mențină o pedeapsă de 4 ani și 4 luni de închisoare stabilită de Tribunalul Mehedinți, scrie Gazeta de Sud.

El se afla deja în spatele gratiilor unde executa o pedeapsă mai veche, de 3 ani și 4 luni, cele două pedepse fiind contopite. În acest dosar a fost acuzat că a defrișat ilegal o pădure pentru a amenaja un patinoar. Firma care s-a ocupat de tăierea copacilor a fost cea unde a fost administrator, până să fie ales primar. Prejudiciul în acest caz este în valoare de 39.108,45 lei.

În ultimul dosar, Dunărințu a fost găsit vinovat pentru că a încasat ilegal o subvenție APIA de circa 172.931,80 lei.

Conform publicației Gorjeanul, Dunărințu are pe rolul instanțelor de judecată și un al treilea dosar penal, în care este judecat pentru același gen de fapte de corupție, dosarul fiind instrumentat de DNA.

Ionel-Rafael Dunărințu a câștigat alegerile pentru Primăria Baia de Aramă în 2016, candidând din partea PSD. A obținut atunci 1.623 de voturi din 2.544 voturi valabil exprimate (67,09%). Patru ani mai târziu a candidat din nou, însă din partea Partidului Pro România. Nu a mai reușit să convingă decât 514 cetățeni, 19,29% din voturile exprimate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.