Peste 65% dintre conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane sau de marfă au fost sancţionaţi contravenţional (au primit amendă) pentru încălcarea legislaţiei rutiere, săptămâna trecută, în urma verificărilor poliţiştilor mehedinţeni, transmite Agerpres.

Potrivit IPJ Mehedinţi, în domeniul transportului public de persoane, poliţiştii au verificat 649 de autovehicule şi au aplicat 424 de sancţiuni contravenţionale.

„Din totalul sancţiunilor aplicate, 69 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 2 pentru conducerea vehiculelor sub influenţa alcoolului, 58 pentru neutilizarea centurilor de siguranţă sau a dispozitivelor de retenţie, 70 pentru nerespectarea perioadelor de conducere sau de odihnă, 8 pentru utilizarea incorectă a aparatului tahograf, iar 62 de abateri au fost constatate la funcţionarea aparatului tahograf. De asemenea, alte 2 sancţiuni au fost aplicate pentru deficienţe tehnice, 16 pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de vehicule, 2 pentru neasigurarea corespunzătoare a încărcăturii, iar 135 de abateri au fost constatate pentru alte încălcări ale legislaţiei rutiere”, informează, luni, IPJ Mehedinţi.

Aceeaşi sursă arată că, în perioada 19-25 februarie, poliţiştii rutieri au desfăşurat acţiunea „TRUCK&BUS”, care a vizat reducerea victimizării din accidente rutiere, prin combaterea încălcării normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice, de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri şi conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 2,5 tone.

Acţiunea s-a desfăşurat în conformitate cu Planul de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (ROADPOL), la care România este parte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.