Un mehedințean de 67 de ani a fost amendat după ce a abandonat cinci pui de pisică de doar o zi lângă un container de gunoi din satul Iardaștița, comuna Mehadia.

Autoritățile au raportat că incidentul s-a petrecut la sfârșitul lunii trecute, când Biroul pentru Protecția Animalelor Caraș-Severin a fost alertat despre găsirea celor cinci pui de pisică foarte mici lângă containerul de gunoi.

„Pisicuțele, având doar o zi, au fost predate unei asociații pentru protecția animalelor, care se ocupă în continuare de tratarea și îngrijirea lor”, a transmis Poliția județului. Totodată, polițiștii au continuat verificările pentru a identifica persoana responsabilă de abandonarea animalelor. Astăzi, a fost identificat un bărbat de 67 de ani, din județul Mehedinți, care a fost sancționat contravențional cu o amendă de 12.000 de lei pentru fapta sa. Conform legii, abandonarea animalelor este considerată contravenție și se sancționează cu amendă între 3.000 și 12.000 de lei. Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor sancționează ferm orice încălcare a prevederilor legale în domeniul protecției animalelor, inclusiv abandonarea și/sau alungarea unui animal a cărui existență depinde de îngrijirea omului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.