Copiii care și-au dorit ca în această vacanță de vară să îmbine activităţile instructive şi amuzante cu disciplina şi rigurozitatea au început primele antrenamente în TABĂRA DE CAMPANIE pentru copii – BORDER POLICE KIDS ACADEMY (Academia Poliţiei de Frontieră pentru Copii), organizată de Poliția de Frontieră Română (PFR).

La tabără participă douăzeci de elevi, fete şi băieţi, cu vârste cuprinse între 10 şi 15 ani, din întreaga ţară, între care și copii ai refugiaților ucraineni, care s-au înscris în urma anunțului făcut pe site-ul instituției (www.politiadefrontiera.ro). Între aceştia, trei copii sunt de naționalitate ucraineană, selecţionaţi cu sprijinul Organizației Internaționale pentru Migrație.

Border Police Kids Academy are loc la Școala de Perfecționare a Pregătirii Personalului Poliției de Frontieră Drobeta Turnu Severin care se află în apropierea Dunării, fiind o zonă pretabilă desfășurării unor activități multiple din sfera atribuțiilor PFR.

Copiii participanţi la tabără vor descoperi atribuţiile instituţiei noastre, valorile acesteia şi activităţile pe care le desfăşoară un polițist de frontieră în munca de zi cu zi. Totodată, programul zilnic, care nu poate începe altfel decât cu înviorarea de dimineaţă, cuprinde teme practice de pregătire și vizite în teren, precum și jocuri în echipă cu specific grăniceresc care îi vor învăţa să își ajute și să își respecte colegii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.